buton-messenger {margin-top:15px; font-size:11px; line-height:18px;}

Despre mine

Meniu

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 iunie 2011

Castigatori loto

Sau mai bine nefericitii castigatori la loto.. :)
Circulă o grămadă de legende despre cei care au câştigat potul cel mare la loto. Dacă ar fi să le credem pe toate, ar însemna că să câştigi la loto nu e chiar un noroc, ci mai degrabă cauza mai multe ghinioane, care-ţi transformă viaţa într-un coşmar. Ceea ce mi se pare că e foarte foarte exagerat. Adevărul e că sunt printre cei mai invidiaţi oameni din lumea asta. Când auzi că nuştiucine a câştigat ‘nşpe milioane de euro cu un bilet de 10 lei, parcă şi ţie îţi scăpa un “băi, al draq ce noroc a avut!” Îţi dai seama că sunt alte câteva milioane care spun asta? Cam ce karma atrage invidia asta? Întotdeauna m-am gândit că dacă ai un noroc fff mare la un moment dat, ţi-a cam consumat toată karma aia bună. Ai rămas cu karma rea, deci din momentul ăla ar trebui să te aştepţi la lucruri naşpa.

Câteva cazuri celebre:

Kelly Rogers
A trăit la o moment dat sentimentul că este cea mai norocoasă fată de pe planeta asta. La 16 ani a câştigat 1,9 milioane de lire sterline. Acum, poate că e de înţeles că la vârsta aia nu se gândea neapărat la afaceri şi investiţii. Numai că în doar şase ani, toţi banii s-au dus pe haine, petreceri, silicoane şi mofturi adolescentine. În prezent, Kelly, care a avut şi două tentative de sinucidere, este singură, mamă a doi copii şi lucrează ca… menajeră.

Andrew Jackson
În Decembrie 2002, a câştigat 315 milioane de $$$. Credincios şi ceva mai copt la minte, 14 mil. de $$$ i-a donat unei fundaţii creştine, care acum îi poartă numele, iar restul au fost investiţi în construcţii, devenind un important antrepenor. Afacerile mergeau bine, cu Doamne Doamne se pusese bine, părea că viaţa lui înseamnă doar succes şi fericire. N-a fost aşa. În doar un an de zile, a fost arestat de două ori, pt condurea autovehicolului sub influenţa alcoolului. Tot în perioada asta a fost jefuit de mai multe ori, cu o pagubă totală de 3 mil $$$.Tot atunci, soţia lui a intentat divorţul şi l-a părăsit. În 2003, în casa lui a fost găsit cadravul unui adolescent. Era iubitul nepoatei lui şi murise pt că se droga. Overdose! Câteva luni mai târziu, tot acasă la el, moare şi nepoata. Tot overdose. La un an de zile moare şi fiica lui, în condiţii suspecte.
Andrew Jackson declara presei: ” Mi-aş fi dorit să nu fi cumpărat niciodată acel bilet!”

Evelyn Adams
A fost atât de norocoasă încât a câştigat, nu o dată, ci de două ori, potul cel mare la loto. Şansele ca acest lucru să se întâmple este de una la 17 trilioane!!! Uite că ei i s-a întâmplat şi în 1985 şi 1986 a câştigat în total, 5,4 milioane de $$$. Convinsă că este cea mai norocoasă persoană din lume, Evelyn, şi-a forţat norocul şi la casino. Şi l-a forţat atât de tare, încât a rămas fără nici un ban. În prezent locuieşte într-o rulotă, iar ca venituri are doar ajutorul social.

Billy Bob Harell
Un Texan ce se pare că a plătit tribut bunătăţii sale. El a câştigat 31 milioane de dolari din care şi-a cumpărat câteva casă şi maşini. După care a început să facă acte de caritate. “Am trăit visul american. Am avut mai mulţi bani decât aş fi putut cheltui într-o viaţă, dar nu am fost în stare să învăţ un simplu cuvânt: “Nu”. Nu eram în stare să spun “Nu” oricui îmi cerea bani.” Aşa a ajuns să-ţi doneze toată averea, devenint falimentar. Soţia l-a părăsit, iar la scurt timp, el se sinucide.

Michael Carroll
Anul 2002 părea să fie cel în care şansa şi-a întors faţa spre Michael Carroll. Şi asta fix în momentul în care avea mai mare nevoie noroc. Abia ce fusese concediat din postul de … gunoier. Un gunoier care a câştigat 15 mil de $$$ la loto. Trezindu-se milionar peste noapte, a început să împartă banii în stânga şi în dreapta, pe cadouri pt cunoscuţi şi familie, plus droguri, maşini şi prostituate. În şase ani a ajuns fără nici un chior. Şi-a depus cererea de reangajare la salubritate, iar în prezent trăieşte din indemnizaţia de şomaj de 42 de lire sterline pe săptămână.

Şi la noi în România găsim destule cazuri asemănătoare. Cel mai cunoscut fiind cazul primului miliardar din istoria loteriei române:
Gabriel Bobic
Tânărul din comuna Cicăneşti (Argeş) a câştigat, în august 1995, la numai 23 de ani, echivalentul a 584.000 de dolari. De profesie mecanic auto, Bobic a fost acuzat, în 1997, de ucidere din culpă şi a făcut patru ani de închisoare pentru un accident mortal comis în timp ce conducea, sub influenţa alcoolului, o maşină neînmatriculată. A ajuns falit şi a fost părăsit de soţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu