buton-messenger {margin-top:15px; font-size:11px; line-height:18px;}

Despre mine

Meniu

Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 decembrie 2010

Singur/a de Craciun?

Nu ai un partener cu care să-ţi petreci sfârşitul de an? Cum să treci uşor peste singurătate

În preajma Crăciunului şi a Anului Nou mulţi se simt fericiţi, bucuroşi, cu chef de sărbătoare. Dar sunt şi persoane care cad în depresie, nu găsesc niciun motiv de fericire în aceste tradiţii şi asta doar dintr-un motiv: nu au partener. Dacă te numeri printre burlaci, află că ai toate motivele din lume să intri în spiritul sărbătorilor şi poţi foarte uşor să suplineşti lipsa unei "jumătăţi".

Iată cum:

La cinele cu familia sau la petrecerile cu prietenii te vei lovi, probabil, de remarci total greşite. Poate că vei fi întâmpinat/ă cu un "Ai venit singur/ă?" sau "Ce rău îmi pare că nu ai pe nimeni". Aici e momentul în care, în mod normal, vei simţi că o să clachezi. Dar stai puţin, ia-o logic. Nici cei din jurul tău nu trăiesc o viaţă în doi atingând perfecţiunea în acest sens. Toţi ne certăm la un moment dat, unii chiar au scandaluri în adevăratul sens al cuvântului. Mai mult, există destule persoane care trag de o relaţie moartă, presărată cu nefericire, tocmai pentru a avea scaunul din lateral ocupat la aceste festivităţi, totul fiind doar de faţadă. Ceea ce e în contradicţie totală cu sărbătorile, care presupun să fii alături de cei dragi.

Dacă alegi să petreci cu prietenii...

Poartă-ţi eticheta de "solo" cu mândrie. Nu te arăta înduioşat/ă de sărutările cuplurilor de sub vâsc, deoarece este o tradiţie repetată an de an şi nu poţi să simţi întotdeauna acelaşi spirit romantic al gestului. Dacă nu ai partener, distrează-te. Flirtează cu ceilalţi burlaci/ce şi tratează sărbătoarea cu bucurie în suflet, nu cu regret că nu are cine să te ţină de mână sau să-ţi bată din picior cu "hai acasă că mi-e somn", când distracţia e în toi.

Sau faci sărbătorile cu familia...

Nu exclude posibilitatea ca persoanele dragi ţie, da! chiar ele!, să remarce absenţa unei perechi şi chiar să răsucească un pic cuţitul. Poate de la prea mult vin şi voie bună, unele constatări te vor pune mai mult pe gânduri, dar, încă o dată, nu le lua în serios. Explică-le că vrei ca măcar o zi pe an să te simţi în largul tău, relaxat/ă, fără constrângeri. Amuză-te de situaţiile de acest gen, pentru că doar atmosfera greşită a sărbătorilor face lipsa unui/ei iubit/e să pară atât de dificil de suportat. În restul anului, nu cred că te poţi plânge de acelaşi sentiment...

Depresia vine o dată cu iarna şi nu numai

Poţi reacţiona negativ la tot ce te înconjoară în această perioadă a anului. Mulţi aleg să se separe chiar înainte de sărbători, deoarece mediul pune presiune pe psihicul omului şi, implicit, pe comunicarea sa şi starea generală. Psihologii spun că depresia de toamnă este doar un fel de preludiu pentru adevărata depresie, cea de iarnă. Astfel că lipsa soarelui, frigul, lipsa activităţilor sociale duc către un eşec emoţional. Totodată, e foarte posibil ca iarna să fie un ajutor pentru a pune capăt unei relaţii care mergea doar din inerţie. Asta pentru că în acest anotimp avem mai mult timp să analizăm ce merge şi ce nu, şi suntem mult mai deschişi schimbărilor.

Ponturi pentru a păcăli depresia:

Dacă afară e soare, lasă-l să intre în casă. Dacă e înnorat, aprinde lumina. Întunericul te moleşeşte şi te face irascibil.

Fă un efort financiar, dacă e cazul, şi mănâncă multe legume şi fructe proaspete. Un supliment de vitamine este indicat.

Cumpără-ţi un cadou mult dorit şi pune-l sub brad sau pe pat.

Poartă-te cu tine ca şi cum tu ai fi perechea ta. Oferă-ţi atenţie, distrează-te şi preţuieşte-te, ca şi-n celebra melodie... "dacă nu tu, atunci cine?"

Tinerii căsătoriţi fac sex mai rar

Experţii în terapia cuplului au constatat că tinerii fac sex mai rar după ce se căsătoresc. Chiar dacă se iubesc foarte mult şi abia aşteaptă să-şi unească destinele, după ce devin soţ şi soţie, flacăra pasiunii din dormitor nu mai este aprinsă ca în timpul celibatului. Dacă înainte de oficializarea mariajului mulţi dintre tineri făceau sex de trei ori pe săptămână, odată căsătoriţi, partidele se răresc chiar până la trei pe lună. Grijile cotidiene, serviciul, treburile gospodăreşti şi creşterea copiilor le ocupă cea mai mare parte din timp şi le distrug viaţa sexuală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu